Webwinkel

Welkom in de webwinkel van Jaap Baarends fotografie! Ben je misschien op zoek naar het volgende:

Handleiding: hoe moet ik foto’s nabestellen?

Glans, mat, lustre, glossy, zijdeglans…welke moet ik kiezen?

Keuzehulp: afdrukken op canvas, dibond, polystyreen, papier…

 

Nog steeds niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op via het onderstaande contactformulier.

Nabestellen

Nabestellen in 3 stappen

Hoe moet ik nabestellen?

Nabestellen van foto’s moet geen moeilijke onderneming zijn. Daarom kun je bij Jaap Baarends fotografie foto’s nabestellen in slechts 3 stappen!

Stap 1

Klik op een foto die je graag wilt nabestellen. Je krijgt dan de foto groot in beeld.

Klik vervolgens op het winkelmandje:

 

webwinkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2

Maak vervolgens een keuze uit de afwerking, afmeting en het aantal stuks:

nabestellen2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herhaal deze stappen voor alle foto’s die je graag wilt nabestellen.

Stap 3

Klaar? Klik op het mandje bovenin je scherm:

nabestellen3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens kom je in het bestelproces terecht en kun je je bestelling afronden. Na het plaatsen van je bestelling krijg je via email een bevestiging toegezonden.

 

Vragen? Neem contact op door hier te klikken of vul het contactformulier onder aan de pagina in.

 

 

Glans of mat?

Afdrukken op glans of mat?

Deze vraag komt altijd terug. Welke afwerking moet ik kiezen? Glans of mat? Natuurlijk wil je het mooiste resultaat, maar welke is dat?

Dan meteen maar even de dooddoener: ‘het is een kwestie van smaak’. Ja natuurlijk, maar er zijn ook eigenschappen van de afwerking die een foto juist nét dat beetje extra kunnen geven. Wil je weten welke eigenschappen dit zijn? Bekijk dan snel de tips om je te helpen bij je keuze:

Glans

Een glansafwerking heeft als eigenschap dat het diepe kleuren mooi weergeeft. Zwart is ook echt diepzwart en donkergroen is ook echt mooi donker. De lichtere partijen in een foto komen eveneens goed tot hun recht. Voor kleurige foto’s, diep donkere foto’s en foto’s met veel contrast is glans zeer geschikt (wat niet wil zeggen dat ze niet mooi worden met een matte afwerking. Het blijft echt een kwestie van smaak!). Ook past glans vaak goed bij foto’s die ‘strak’ zijn. Moderne composities, hippe gebouwen, dat soort werk.

De tips op een rijtje:

– kleurige foto’s

– foto’s met veel contrast

– foto’s met een ‘strakke’ uitstraling

Mat

Een matte afwerking zorgt er met name voor dat weerspiegeling wordt tegengegaan. Ook geeft het de foto een fijne structuur mee. Hierdoor heeft het een ‘warmere’ uitstraling, een beetje vergelijkbaar met canvasdoek. Een matte afwerking is voor zowel kleur- als zwart-witfoto’s zeer geschikt. Met name portretfoto’s, foto’s waar de warmte van het onderwerp een rol speelt, zijn zeer geschikt voor een matte afwerking. De matte afwerking is ook zeer geschikt wanneer foto’s opgehangen worden op plekken waar veel lichtbronnen zijn. Hierdoor is de kans op hinderlijke weerspiegeling groot en dat is precies wat een matte afwerking tegengaat.

De tips op een rijtje:

– sfeervolle, warme foto’s

– foto’s die structuur aankunnen

– foto’s die kans op spiegeling hebben

 

Uiteindelijk is wat er op de foto staat vele malen belangrijker dan de afwerking. Dus mat of glans, als de foto je raakt wordt het altijd een mooie afdruk!

Afdrukken op…

Waar moet ik op afdrukken?

En dan zijn er nog 1001 materialen waar je de foto’s op kunt laten drukken…Mijn advies, waar het op trouwfoto’s aankomt, is om voor iets klassieks en stijlvols te gaan en vermijd de trends. Misschien is het nu heel hip om je foto op bamboo af te drukken, maar over twee jaar ziet het er oubollig uit. Kies daarom voor een afdruk die tijdloos is. Zo blijf je genieten van je foto en blijven de kleuren ook nog eens veel langer goed.

Papier

De klassieke afdruk is op papier. De fotoafdrukken worden belicht op Fujicolor Digital Professional DPII fotopapier. Dit papier is speciaal ontwikkeld voor digitale belichting met zeer hoge printkwaliteit. Kies voor een montage op polystyreen. Dit is een harde plastic laag van 1 mm en voorkomt dat de foto gaat bobbelen in een lijst. Ook kun je zonder lijst de foto’s mooi neerzetten.

Vivid Color

Vivid Color is een afdruk op aluminium hoogglans met High Definition Kleurensysteem. De kleuren spatten van dit werk af! Heb je een spetterende architectuurfoto, of iets met felle kleuren, kies dan voor Vivid Color. Verder is Vivid Color weerbestendig, krasvast en inclusief ophangsysteem.

Canvas

Het unieke aan canvas is dat het doek een zachte textuur laat zien, wat de foto extra warmte geeft. Emotionele foto’s werken hier perfect bij. De foto wordt gedrukt op echt linnen van hoogwaardige kwaliteit en gaat dus langer mee. Geen budget materiaal! Deze wandversiering is uv-bestendig en gaat levenslang mee. Het canvas wordt standaard gemonteerd op 4 cm dik museumframe.

Acrylglas

Acrylglas, ook wel aangeduid als plexiglas, is in opkomst. Het is harder en helderder dan traditioneel glas en levert hierdoor een mooie dieptewerking in je foto’s. De randen van het acrylaat worden gepolijst waardoor een mooi effect ontstaat wanneer je vanaf de zijkant tegen de foto aankijkt. Het is een strakke afwerking die in elk interieur de aandacht krijgt die ’t verdient!