De leukste ideeën voor een photobooth


De leukste ideeën voor een photobooth

Fotohokje?

De KameraKast!

Photobooth

Je ziet ze op steeds meer bruiloften en partijen: een photo booth. Zo’n hokje waar je in kunt zitten om een foto te maken, zoals ze vroeger ook op ’t station stonden (en nog staan). Erg leuk natuurlijk, maar kun je er nog meer mee dan pasfoto’s maken? En kun je ook met meer dan 1 persoon op de foto? En waar moet je op letten als je er een wilt huren? Ik als bruidsfotograaf geef je  graag tips!

fotohokje photobooth

Samen op de foto

Wat is er leuker dan met zo veel mogelijk mensen voor de camera te duiken en een gekke foto te maken? Photobombing is altijd leuk (op de achtergrond van een foto een gekke bek trekken). Zo’n hokje staat dan vaak in de weg. En bovendien kan zo’n hokje niet op de dansvloer staan. De KameraKast vind ik een mooi alternatief! Hier zit geen hokje omheen zodat ie prima naast de dansvloer kan staan. Ook kun je er met heel veel mensen tegelijkertijd op omdat je je niet in een hokje hoeft te proppen. Ik heb ze al voorbij zien komen met 14 mensen tegelijkertijd!

Gekke props

Gekke props zijn uiteraard geboden bij een fotohokje. Brillen, petjes, hoeden, snorren, pruiken, mutsen, noem maar op. ‘T kan niet gek genoeg zijn. En mijn ervaring leert dat zelfs de meest stijve gasten loskomen zodra ze een gekke Elvis-bril opzetten! Ja, zelfs die zure oom en ook oma is dol op een gek hoedje 😉

snor-en-mondje-400px

 

Ideeën voor de foto’s

Je hebt een toffe foto gemaakt met je vrienden. En nu? Het leukste is om meteen een printje mee naar huis te kunnen nemen. Printen dus! En dan in een gastenboek plakken, of op een ‘Wall of Fame’. Of meegeven aan de gasten als aandenken, wellicht met een warme boodschap van het bruidspaar erop. De prints uit De KameraKast kunnen in 10×15 cm of in twee strips van 5×15 cm geprint worden.

En ook digitaal kun je nog van alles uithalen. Zo kun je de foto naar je eigen emailadres sturen, of op je facebook wall plaatsen. ‘T kan allemaal met De KameraKast, dus laat je creativiteit los en verzin iets leuks!

Waar moet ik op letten bij een fotohokje?

Erg belangrijk is natuurlijk hoe lang het fotohokje op je feest blijft. Sommige aanbieders leveren een entertainer bij de photobooth, maar die zijn ook na 2 uur weer weg. De KameraKast wordt geleverd wanneer jij wil, blijft de hele avond staan en wordt de volgende dag pas weer opgehaald. Zo heb je de hele avond fotobooth-plezier!

Ook het aantal prints is belangrijk. De ervaring leert dat ongeveer 300 prints genoeg zijn voor een bruiloft van ongeveer 100 gasten.

Kwaliteit is het laatste belangrijke punt waar je op moet letten. VERMIJD WEBCAMS! Deze zijn niet in staat om een goede foto te maken bij weinig licht. Huur daarom een fotobooth met een échte spiegelreflexcamera erin (je raadt het al, De KameraKast gebruikt alleen hoogwaardige camera’s!).

bruiloft nijmegen fotohokje

Gasten verblijden

Wil ook jij je gasten verblijden met lol uit De KameraKast? Of zoek je nog wat meer informatie? Ga naar de site van De KameraKast en lees verder, boek of stel een vraag.

En oja, je kunt ook de reacties van gasten lezen: klik hier voor testimonials van De KameraKast.