Trouwtrends anno 2014


‘Wordt er nog getrouwd?’, vragen mensen weleens aan mij. Ja natuurlijk! En dit weekend viel de bevestiging op de deurmat, in de vorm van een trouwbijlage bij het NRC. Goed nieuws voor mij als bruidsfotograaf!

bruidsfotograaf trouwfotograaf nijmegen(foto: Studio NRC)

Waarom trouwen?

Er wordt dus nog steeds getrouwd. Volgens het artikel moet dat vooral als antwoord worden gezien op de toenemende keuzevrijheid. Door te trouwen laat je zien dat je kiest voor vastigheid, tegen de vluchtigheid en tegen het kortzichtige. Wat ook naar voren komt is dat men trouwt uit liefde, waar er vroeger vooral uit economische motieven werd getrouwd.

Trouwtrends

Wat zijn zoal de trouwtrends anno 2014? Een bruiloft is kleinschalig, heeft een eigen karakter door bijvoorbeeld zelfgemaakte spullen en draait nog steeds om het bruidspaar. De locaties worden steeds exotischer. Zo zijn er bruiloften in oude loodsen, buiten en op locaties met verhalen, zoals in bierbrouwerijen.

En de foto’s?

De klassieke bruidsfotograaf is aan het verdwijnen. Tegenwoordig huren mensen een fotograaf die als een documentairemaker te werk gaat en nauwelijks in het zicht loopt. Liefdevolle en authentieke trouwfoto’s zijn nog steeds in trek. Ook komt video steeds meer in de belangstelling te staan. Denk bijvoorbeeld aan een filmpje van 3 minuten dat je kunt delen op facebook.

Video is een van de uitbreidingen die ik deze winter heb ontwikkeld, want een bruiloft anno 2014 kan niet meer zonder. En bovendien is het een veel te mooi medium om links te laten liggen. Denk eens in dat je de geloften van je partner terug kunt kijken en er altijd weer van kunt genieten…