Hoe moet je de juiste bruidsfotograaf kiezen?


Hoe moet je de juiste bruidsfotograaf kiezen voor jouw unieke dag? Het is lastig om uit het woud aan fotografen de juiste bruidsfotograaf te kiezen. Zeker na het horen van allerlei horrorverhalen over bruidsfotografen die pas maanden later hun foto’s leveren, belangrijke foto’s hebben verknoeid of vergeten zijn de ceremoniemeesters op de foto te zetten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uiteenlopende prijzen: kun je  werkelijk een bruiloft laten fotograferen voor € 199,- of is het toch beter om voor een bruidsfotograaf van € 2000,- te gaan?

Tip 1: kies een bruidsfotograaf met foto’s die je raken

Het belangrijkste in het kiezen van een bruidsfotograaf is dat ie foto’s maakt die jij mooi vindt. Hou je van traditionele foto’s? Kies dan een traditionele bruidsfotograaf. Hou je meer van natuurlijk ogende foto’s waar de liefde vanaf straalt? Kies dan een bruidsfotograaf waar je dit terugziet in de foto’s. Gebruik als graadmeter je eerste indruk: word je meteen gegrepen door de foto’s? Krijg je er kippenvel van? Dan zit je goed!

Tip 2: kies een bruidsfotograaf die qua persoonlijkheid bij jou past

Je bruiloft vier je met de mensen met wie je je graag omgeeft. Waarom zou een bruidsfotograaf hier niet tussen moeten passen? Stel je voor dat je een bruidsfotograaf hebt die je niet op je gemak stelt! Kies daarom een bruidsfotograaf die qua persoonlijkheid bij je past en bij wie je je op je gemak voelt.

Tip 3: vraag naar de levertijd van de foto’s en de manier van leveren

Niks is zo vervelend als lang moeten wachten op foto’s. Zeker als dit je bruiloft betreft. Niet voor niks delen we graag foto’s via facebook zodat vrienden en familie realtime mee kunnen kijken! Vraag daarom altijd naar de levertijd van de foto’s van de bruidsfotograaf.  Moet je maanden wachten voordat je de eerste foto’s te zien krijgt of staan de eerste foto’s al diezelfde dag online?

Tip 4: kies een bruidsfotograaf met passie

Natuurlijk wil je een bruidsfotograaf die verstand heeft van z’n camera. Maar liever nog wil je een bruidsfotograaf die ook nog aangrijpende foto’s maakt, foto’s die je nog decennia lang kunt blijven zien. Vraag daarom naar de visie en passie van de bruidsfotograaf. Vind ie het gewoon leuk om plaatjes te schieten van vanalles en nog wat, of heeft ie een passie voor bruiloften?

Tip 5: kies, en vertrouw erop dat ’t goed is

De laatste tip die ik je mee wil geven is dat je op een gegeven moment de knoop door moet hakken en erop moet vertrouwen dat het goed is. Ga niet meer vergelijken, maar trakteer jezelf op het feit dat je jezelf hebt verzekerd van een mooie herinnering en een waardevolle toevoeging aan een prachtige dag. Je hoeft nu alleen nog maar ‘ja’ te zeggen!