Dé nieuwe sensatie in fotoafdrukken en alles wat je hierover moet weten


Dé nieuwe sensatie in fotoafdrukken en alles wat je hierover moet weten

Bruidsfoto’s op acryl

Misschien heb je het al wel eens zien staan, maar waarschijnlijk nog niet. Het is namelijk de nieuwste sensatie in fotoafdrukken: een spetterende afdruk achter 3 centimeter dik acrylglas!  In deze blogpost kom je er achter wat je moet weten over deze revolutionaire manier van fotopresentatie. En waarom het afdrukken op acrylglas zo gaaf is voor bruiloftsfoto’s en trouwreportages. Ik als bruidsfotograaf ben in ieder geval al helemaal om!

bruidsfotograaf hele dag

Wat is het?

Een acrylafdruk is een foto, bijvoorbeeld van je bruiloft, achter een dikke laag acrylglas. Het is een solide blok en kan daardoor op zichzelf blijven staan. Het is echt een bezit als je het in je handen houdt. Door z’n gewicht (zo’n 1,5 kg) maar ook door de manier waarop de trouwfoto door het acrylglas heen verschijnt. En omdat het materiaal geen glas is maar acrylglas is het ook nog eens onbreekbaar. Kortom, een mooi kado aan diegene die speciaal voor jou waren op je trouwdag!

Spetterende kleuren

Acryl heeft een brekingsindex van 1,489. ‘Lekker belangrijk’, zul je denken. Maar hierdoor krijgen foto’s wel prachtig volle kleuren en is het een echte blikvanger op elk dressoir of schouw. De foto wordt via verschillende kanten op verschillende manieren weerspiegeld. Via de zijkant zie je weer net andere dingen dan recht van voren. En als het licht er op valt beleef je pas echt een kleurenexplosie!!

Waar moet ik op letten?

Het ene acrylglas is het andere niet. Ook zijn er verschillende afdruktechnieken beschikbaar die niet allemaal hetzelfde resultaat geven. En er bestaan ook verschillende diktes acrylglas. Dus welke moet je nu kiezen als je je trouwreportage wilt vereeuwigen in een acrylblok? Waar moet je je trouwfoto’s in laten afdrukken?

Het allerbelangrijkste aan de acrylafdruk is de afdruk zelf. Bij de goedkopere leveranciers wordt de foto direct op het acryl geprint. Dit levert echter niet het mooiste resultaat van je foto’s. Beter is het om je trouwfoto te laten printen op echt fotopapier en deze afdruk vervolgens te verlijmen op het acrylblok. Zo worden je bruidsfoto’s optimaal afgedrukt en haal je het meest uit je acrylblok. Voor het acrylblok zelf geldt: hoe dikker hoe spectaculairder! Dus als je de mogelijkheid hebt om voor 3 centimeter dik acryl te gaan, doe het dan. Je zult er geen spijt van krijgen!

Dat wil ik!

Ben je overtuigd? Wil ook jij je bezoek verrassen met een eyecatcher in je woonkamer? Wil jij je bruidsfoto’s de presentatie geven die ze verdienen? Neem dan nu contact op via het contactformulier en ik wijs je de weg in het bestelproces. Vereeuwig nu je dierbare trouwherinnering in een stevig acrylblok!!!