3 supervette foto-ideeën voor aan jouw muur


3 supervette foto-ideeën voor aan jouw muur

Foto's

aan de muur

Je wilt graag je trouwfoto’s aan je muur hangen. Maar hoe? Op wat voor materiaal moeten de bruidsfoto’s worden afgedrukt? En hoe groot? Aan de materiaalkeuze heb ik al een post gewijd, dus check die vooral. Maar hoe je de foto’s moet ophangen (en dan heb ik het niet over welke plug je in een gipswand moet stoppen…) vertel ik je hier.

Splits

Verschillende foto’s die tezamen een foto vormen. Dat is in een zin wat splits zijn. Maar beter dan erover schrijven, kan ik het je laten zien:

trouwfotograaf nijmegen

 

Vet toch? Qua formaat hanteer ik de stelregel: the bigger the better! Vooral een split komt pas goed tot z’n recht in een formaat van minstens een meter (voor de lange zijde). Bang dat ’t te groot wordt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden om met de beamer een foto te projecteren op je muur. Zo weet je precies hoe het zal staan als ’t er ook hangt.

Clusters

Vind je het lastig om te kiezen uit alle mooie trouwfoto’s die er op jouw grote dag zijn gemaakt? Dan is een cluster met verschillende afdrukken iets voor jou! Neem bijvoorbeeld vier, of negen van je mooiste foto’s en hang die in een vierkant aan de muur. Je kunt ook nog verder gaan (als je echt niet kunt kiezen uit alle mooie foto’s) en je hele muur volhangen. Wat dacht je van 50 lijstjes, allemaal zwarte, verschillende maten en die dan in een vierkant over de hele wand hangen? Gaaf hoor!

Panorama

25x100cm, of nog gekker? Een panorama aan je muur is weer eens wat anders dan de geijkte 30x40cm. Of wat denk je van een panorama die verticaal loopt? Heel gaaf als je locatie veel verticale lijnen heeft bijvoobeeld…Zomaar wat ideeën die je interieur ineens omtoveren tot een ware galerij.

Materiaal

Geen materiaalsoort is te gek…helaas, want dit maakt de keuze wel erg lastig! Ik hanteer drie soorten materiaal waar ik op afdruk. Waarom? Omdat dat de mogelijkheden overzichtelijk houdt en omdat ze tijdloos zijn. Het is zonde om je foto’s af te drukken op een materiaal dat over 2 jaar uit is. Voor de clusters en splits kies ik voor metaal (ook wel bekend als dibond) of canvas. Je kunt natuurlijk ook papier kiezen, maar bedenk wel dat er dan nog een lijstje omheen moet. Het kan wel erg mooi  zijn, vooral als je heel veel fotolijstjes op een wand plaatst.

 

Kortom, zoals altijd, alles kan. Overleg van te voren met je fotograaf, als je een bepaalde afdruk in je hoofd hebt. Zo kun je samen plannen wat voor foto je gaat maken en waar ie moet komen te hangen. Ik help je graag met de keuze!